Att inreda sitt hem är inte alltid lika enkelt som det verkar. Man letar efter inspiration i olika inredningstidningar och på internet och allt ser fint ut men sen är det inte alltid att resultatet blir lika fint som det var i tidningen. Då brukar många ställa sig frågan vad de gjort för fel och vanligtvis är felet att de inte valt att ha en personlig prägel i hemmet. De har endast följt tidningsartikeln till punkt och pricka utan att tänka efter vad som egentligen passar deras stil och vad som får dem att känna sig hemma.

Viktigt med personlig prägel i inredningen

När man inreder sitt hem är det viktigt att tänka efter vad som representerar ens personliga stil. Att det är modernt med sammet och att det syns överallt i alla inspirationsartiklar gör inte att det passar just ens egna hem. Det kan kännas enkelt och smidigt att följa samma trender i inredningen som alla andra gör men risken med att göra det är att man inte kommer att känna sig hemma. Ett hem med personlig prägel och som är personligt inrett skapar en hemtrevligare känsla eftersom det både känns ombonat och mysigt. Att inreda sitt hem med personliga detaljer gör att hemmet känns mer levande och att det får en karaktär.

Ett sätt att sätta personlig prägel på hemmet är att hänga tavlor eller posters på väggarna som representerar det man tycker om. En hemsida som säljer både posters och ramar är Desenio och här finns något för allas stil. Är man exempelvis en människa som gillar att vistas ute i naturen finns det posters med naturmotiv. Man kan även skapa personliga posters med exempelvis datum och namn på när man träffade sin partner.

Skapa en ny stil i hemmet

Att ändra inredningen i hemmet är inte alltid det lättaste. Därför kommer här några enkla tips hur man enkelt kan göra om hemma och skapa en ny stil som representerar ens personlighet. Ett enkelt sätt att förnya hemmet på är genom nya kuddar och plädar i soffan. Här är ett tips att välja färger och mönster som representerar vem man är. Är man en person som exempelvis är väldigt lugn av sig kan man satsa på enfärgade kuddar utan mönster.

Ett annat tips är att byta ut lakanen i sängen och köpa ett nytt överkast. Även här är det viktigt att välja färger som representerar ens stil och personlighet. Dock är det rekommenderat att satsa på ljusa färger under sommarhalvåret medan det fungerar bättre med mörkare färger under vinterhalvåret. Ytterligare ett tips är att köpa hem färska blommor. Här är det viktigt att välja blomsorter som man själv gillar och inte en viss blomsort bara för att alla andra har den i sitt hem.

En generell regel är att inreda sitt hem i färger, material och möbler som man själv föredrar. Detta kommer i sin tur att skapa en hemtrevligare känsla.qusq-lite