Köket

Att inreda sitt kök lantligt och rustikt är ofta ganska enkelt gjort. De detaljer som sätter prägeln på köket är ganska lättåtkomliga och de senaste årens shabby chic-trend lever fortfarande kvar i högsta grad. Gällande färgtema och de stora penseldragen i köket är det vackert att satsa på pärlspont eller mönstrade tapeter, eller båda två i kombination. Utöver detta är ett platsbyggd skafferi som man gärna går in i en riktigt lantlig detalj som lever kvar från de gamla gårdarna. En djup diskho i porslin med en äldre blandare för kök och badrum ger en bra arbetsyta men öven en känsla av rustikt lantligt kök.

Sovrummet

I det lantliga sovrummet vill vi gärna få in känslan av naturen och ljuset. Luftiga och tunna gardiner i skira tyger och nyanser som sakta vajar i vinden från en öppen balkongdörr ger en härlig känsla i rummet. Även att använda ljusa nyanser på väggarna med inslag av färg i kanske ett sängbord eller på lakanen ger en hemtrevlig stil som håller under många år. Rustika detaljer som en träbänk eller en gammal brudkista adderar den rustika touchen och det är inte helt fel att luta ett gammalt fönster eller stege mot en tom vägg för att verkligen tan in landet i sovrummet.

Vardagsrummet

I vardagsrummet är det effektfullt att till exempel plocka fram den gamla tegelväggen från sin puts och matcha med detta med gamla såpade brädgolv. Utöver dessa detaljer är det även vackert att använda sig av gamla möbler som exempelvis ett loppisfyndet matbord och stolar. Addera gärna även en mönstrad tapet i ett lantligt mönster och i mjuka färger så har du ett varmt och rustikt vardagsrum att trivas i. Att platsbygga en skänk eller ett vitrinskåp är även det ett mycket bra sätt att föra in den hemtrevliga känslan. Att det ser ut som om dessa möbler har stått i rummet under alla tider. Belysningen är även den viktig då den sätter huruvida rummet känns mysigt eller inte. Idag finns det nyproducerade taklampor som set ut som gamla stallampor eller som värmelampor som man förr hade till griskultingar. Att sätta upp en sådan i koppar eller i en annan ädelmetall gör ett häftigt intryck på hela vardagsrummet.

Badrummet

Att inreda sitt badrum lantligt och rustikt är en ganska så lätt match med enkla medel. Även i detta rum passar pärlspont in mycket bra eller varför inte tapetsera delar av badrummet? Ett badkar på fot i kombination med skira gardiner gör det lantliga badrummet en dröm att befinna sig i. Addera sedan en rustik pall i trä eller ett loppisfyndet skåp som ser härligt väderbitet ut för förvaring av handdukar och till sist tänd ljusen i en gammal kandelaber eller ljusstake. Ditt härliga badrum är klart!qusq-lite