Att hitta en inredningsstil som passar just dig kan vara svårt. Det kan till exempel vara svårt att veta vad som passar med vad, vilka möbler som passar med vilka och med vilken inredning. Vi kommer att gå igenom lite inspiration här nedan, så du själv kan välja vad du gillar och vill ta med dig, och vad du inte gillar.

3 populära stilar

Bohemiskt – Den bohemiska stilen gillar mycket växter, beiga färger och en liten känsla av begagnat. Vintage kan vara ett nyckelord här. Rotting är också något som inte sällan förekommer i ett hem med denna stil. Färgerna behöver inte nödvändigtvis vara beiga eller sandiga, utan kan också vara väldigt färgglada. Ett bohemiskt hem ger ofta ett konstnärligt uttryck. Det kan också påminna lite om zigenarstil, då dessa traditionellt varit ett resande folk, och inredning kommer från många olika platser och blandas samman i ett hem.

Midcentury Modern – Denna stil växte fram mellan 1940- och 1960-talet och är trendig även idag. Det är ganska enkelt att identifiera denna stil då möbler ofta är gjorda i mörkt trä och plast, stolsbenen är “stuprörsformade”, eller till och med pinnben. Färgerna i denna stil är ofta blå, grön och orange. Lampor är ofta i guld. Möbler och inredning har ofta inte detaljer på sig, utan ser släta och kliniska ut.

Modern stil – Den moderna stilen är väldigt klinisk, med mycket raka linjer, stora fönster och fokus på funktionalitet. Här vill man inte ha en massa detaljer i form av inristningar, mönster och utsmyckningar, utan det är släta ytor som gäller. Om fönstren i ditt hem når både golv och tak, och du överlag har en grund som känns väldigt klinisk och slät kan denna stil passa bra att inreda i för dig.

Det finns många stilar och trender när det kommer till inredning, och dessa är några av dem. Hoppas de kan inspirera dig.qusq-lite