Soffa med prydnadskuddar

Idag inreder många på ganska lika sätt. Praktiska möbler, smarta förvaringslösningar, avskalad design och neutrala färger är något som man kan se i många moderna svenska hem. Att inreda på det sättet är både praktiskt och estetiskt tilltalande, men ett hem som är personligt inrett är härligare att vistas i eftersom det ger ett ombonat och mysigt intryck. Genom att inreda med personliga detaljer kan man även visa sin karaktär och det gör att hemmet känns mer levande. När det kommer till grundinredningen kan man till exempel välja att måla eller tapetsera väggarna i en färg eller med ett mönster som man tycker om. Gillar man vitt kan man välja att ha en fondvägg där man tar ut svängarna lite mer när det kommer till färger och mönster.

Soffa med prydnadskuddar

Gardiner, mattor, filtar och prydnadskuddar gör det enkelt att sätta en personlig prägel på hemmet, samtidigt som det är enkelt att förändra bostadens karaktär genom att byta ut dessa saker när man känner för det. De flesta har en favoritfärg som representerar deras personlighet och när man väljer att inreda med den får hemmet en unik känsla. Var inte rädd för att låta ett färgval gå som en röd tråd genom hela inredningen. Det knyter samman alla rum och ger en enhetlig stil som är vilsam för ögat, samtidigt som det är lite spännande. Är till exempel turkos en favoritfärg kan man ha en turkos soffa i vardagsrummet, kanske en mugg med tryck eller turkos färg i köket, ett överkast i samma nyans i sovrummet och turkosa badlakan i badrummet. Självklart kan man välja olika nyanser av turkos för att göra intrycket ännu mer spännande. Att måla eller tapetsera om är ett stort projekt som man helst inte gör särskilt ofta. Genom att byta ut textilier kan man istället förändra bostadens färger snabbt och relativt billigt. Våga lek mer med färg om du vill göra bostaden personlig.

Gammalt och nytt

Ett ljust hem med trägolv

Många svenskar har saker och ting som har gått i arv såsom möbler, tavlor, porslin och glas, textilier och andra dekorationsföremål. Dessa ärvda saker bör alltid få ta plats i hemmet, eftersom det ger en personlig prägling som dessutom är helt unik. Även om man kanske inte vill ha allt framme kan man välja ut en eller två saker och låta dem stå i centrum. Det blir ofta mycket snyggt när man vågar mixa det äldre med det nya och det traditionella med det moderna. Det är ganska sällan som man blir helt nöjd med sin inredning, men ge inte upp förrän du fått det som du vill ha det, för personlig inredning måste få ta tid. Förhoppningsvis hittar du en stil som du kan använda i många år framöver och som känns helt rätt. Ett hem ska inte bara vara fint att titta på utan det måste även vara bekvämt att vistas i. Ta gärna inspiration från andra genom att läsa inredningstidningar, bloggar och böcker, men låt alltid din egen stil bestämma hur du inreder. Följer man alla trender kan ens hem kännas opersonligt, men om man alltid utgår från sin egen smak kan man skapa en varm och välkomnande bostad.qusq-lite