Ingen har väl missat att 90-talet sakta men säkert smugit sig tillbaka de senaste åren. Först kom chokers, som syntes runt nästan alla bloggares halsar. Sedan kom de silvriga kläderna och nu är det sammet som är på tapeten igen. Soffor klädda i sammet har hittat hem till bloggarna och syns nu överallt i sociala medier. Sofforna följdes av plädar, kuddar och till och med lampor klädda i sammet. Men det är inte bara möbler i sammet som gäller – det är kläder också. Nu finns allt ifrån sammetskostymer, till klänningar och tröjor, nästan alla plagg finns att tillgå i sammet. En av anledningarna till att sammet blivit så populärt är att det ger en känsla av lyx och exklusivitet, samtidigt som det är mjukt och behagligt att ha på sig eller sitta på. För vem vill inte slå sig ned i en mjuk och glansig sammetssoffa efter en lång dag på jobbet?

Trender inför våren

Sammetstrenden kom som sagt starkt under hösten och den håller i sig även nu när våren är på väg. I tidningen Karlstadsliv tipsas det om vårens inredningstrender, där det bland annat spås en trend med sammet i mer jordnära färger. Även den enorma trenden med gröna växter i hemmet, som dragit som en våg över Sverige, verkar vara här för att stanna. Det har blivit trendigt med en egen djungel hemma och knappt en enda inredningsbild saknar en monstera nuförtiden. Växter som fiolfikusen, elefantörat och palettbladet har också hittat nya hem hos svenskarna. En annan trend som också funnits ett tag är marmortrenden, framförallt i vitt och grått. Nu övergår marmortrenden till att bli mer dovare i färgerna och mer bohemisk. Men det viktigaste av allt är ändå att man inte enbart följer trender utan skapar sig sin egen stil som man trivs med – vilket också är en trend just nu. Att gå sin egen väg, skapa sin egen stil och investera i sådant man vet att man kommer att använda en lång tid framöver.

Skapa sin egen stil

Trender i all ära så är det nu också hett att skaffa sig sin egen stil vilket många trendkänsliga personer välkomnar. Att följa det som är inne är en hobby för många som är intresserade av mode och inredning, men det kan lätt bli lite för mycket ibland. En del personer påverkas omedvetet av trender som råder, kanske har något man tidigare tyckt varit fult nu börjat upplevas som snyggt bara för att man sett det överallt. För när något är trendigt dröjer det inte länge innan det hamnar i ens flöde i sociala medier. Om man vill vara riktigt säker på att man är unik med sin inredning kan man testa att beställa egna trycksaker från till exempel printer. Där kan man trycka upp allt ifrån en egen tygkasse, till egna träningskläder, muggar, vattenflaskor eller dekorationer till mässor och event. Perfekt om man vill vara ensam om sin design!qusq-lite