De flesta av oss har nog sett någons hem eller en offentlig plats någon gång och tänkt att det fattats något. Att en fräsch och fin grön växt skulle ha lyft hela rummet och dess känsla. För visst gör växter mycket för helheten. De är både fina att se på och livar upp ett trist rum.

Inte nog med att växter i alla former och färger är vackra så är de dessutom bra för hälsan. Många växter renar luften och ökar luftfuktigheten. Vi mår även bra av att vårda och se levande fina växter omkring oss. Förstå då om man ändå med alla positiva saker som växter ger inte skulle ha några växter hemma. Det låter väl trist?

Det är sällan en grön växt lyckas sänka inredningen i ett rum. Det är snarare ofta en grön växt som fattas för att få fram den där helhetskänslan i rummet. I till exempel köket är det otroligt fint och ger den rätta känslan för rummet med färska örter på köksbänken bredvid spisen. Det blir en fin inredningsdetalj som har en röd tråd med köket där växten dessutom kan användas i matlagningen. Kan inte bli bättre.

Det är även ett enkelt och bra sätt att få in lite färg och förnya inredningen hemma. Så har du tomma ytor på hyllor, bänkar eller bord använd ytan till att göra den mer levande och få samtidigt in lite färg. Även den minsta blomman kan ha stor betydelse. Som att det inte vore nog så kan det göra det extra roligt att hålla det rent och snyggt så att det fortsättningsvis hålls lika fint. Alla rum bör ha minst en växt helt enkelt.

Ja till och med badrummet kan behöva livas upp med en liten blomma. Bor du litet och har svårt att se vart en växt skulle få plats så behöver du inte oroa dig, små vaser som bara är några centimeter höga räcker ibland alldeles lagom och är superfina att pryda med en liten grön kvist eller en blomma och ställa på exempelvis handfatet. Det lyfter inte bara handfatet, växten drar ögonen åt sig så fort du kliver över badrumströskeln.

Nej det behöver inte heller vara dyrt. Du måste inte åka och köpa en ny bukett med rosor en gång i veckan. Beskär du någon annan växt i hemmet så kan du spara någon kvist/blomma till detta ändamål istället för att bara kasta. Annars finns det hur mycket vackra växter som helst i naturen att använda sig utav och går enkelt att variera efter säsong. Någon stilren fin kvist från en buske eller blommor på sommaren och kanske rönnbär på höst/vintern.qusq-lite