Att göra om därhemma är oftast något mycket välgörande, inte bara för hemmet i sig som får en uppdaterad design utan också för de som bor där. Vi människor behöver alla lite förnyelse ibland, särskilt i det egna hemmet där vi vistas så mycket. Uttrycket “mitt hem är min borg” gäller för de allra flesta och självklart är det då viktigt att hemmet blir till en plats där man gärna vistas och trivs. Inredning uppfattar många människor som något svårt och komplicerat; något som endast ett fåtal experter eller designmänniskor kan lyckas med. Detta är så långt från sanningen man kan komma. Vi har alla en liten inredare inom oss som kan hitta den inspiration vi behöver för att inreda vårt eget hem. För det är precis detta som är nyckelordet här, inspiration. Detta hittar vi som regel genom tidningar samt genom besök i möbelaffärer där vi kan få exempel på hur vi kan göra därhemma.

Vardagsrummet är ett av de viktigaste rummen i huset. Det här rummet används av de flesta människor till avkoppling, antingen på egen hand eller tillsammans med familj och vänner. Av den anledningen blir det självklart viktigt att vardagsrummet känns inbjudande och mysigt, så man kan spendera mycket tid här samtidigt som man får slappna av. Avkoppling är viktigt för oss alla, så se till att du får ditt vardagsrum precis som du vill ha det. Inte sällan används detta rum till tv-tittande och med tanke på teknikens snabba utveckling har många idag en ganska stor platt-tv som centralt blickfång i rummet. Vissa väljer att hänga upp tv:n på väggen medan andra föredrar att ha den stående på en tv-bänk.

För att riktigt kunna koppla av i ditt vardagsrum behöver du förstås ha en bekväm plats att sitta på. De allra flesta satsar på en skön soffgrupp där hela familjen ska få plats, ofta kompletterat av en eller två fåtöljer. En soffa är förstås en stor pjäs, så man kan med fördel välja ut en variant som passar och sedan anpassa resten av inredningen efter denna. När soffan är på plats kan du välja ut ett passande soffbord, några snygga mattor på golvet och fundera på vad du ska ha på väggarna. Allt detta kompletteras med lämpliga inredningsdetaljer som stilistiskt följer möblemanget; ljusstakar, bordsdukar, vaser och annat som förhöjer intrycket av rummet.

Ytterligare en mycket viktig faktor för att få rätt känsla i rummet är belysning. Skarpt ljus är inte att föredra i en “mysmiljö”, men det är ändå bra att kunna få riktigt ljust i rummet om man skulle behöva det. Satsa gärna på spottar i taket i kombination med behagliga fönsterlampor, så du kan variera belysningen efter behag. Allra bäst blir det om du skaffar en dimmer till spottarna, så att du kan fininställa ljuset.qusq-lite