Att få till den populära inredningsstilen som andas romantisk och lantlig idyll är lättare sagt än gjort. Denna klassiska och tidlösa inredningsstil ger plats för ljuva feminina formspråk och ljusa färger. Det finns vissa tips som gör att du relativt enkelt kan förvandla ditt hem till en gårdsromantisk idyll.

Ljust målad bas

För att få till den rätta romantiska lantidyllen bör du hålla basen ljust målad. Måla gärna väggarna och golvet i olika nyanser av vitt eller ljusgrått för att få till den rätta känslan. För optimal lantlig känsla bör golven vara i trä, men det är inte alltid så lätt att ändra på. Huvudsaken är att majoriteten av golv och väggar är i ljusa färger. Se till att hemmet får så mycket ljusinsläpp som möjligt från fönsterna.

Spets & brodyr

För att skapa ett romantiskt hem bör du fokusera på textilier och härliga inredningsdetaljer. När det kommer till den lantliga och romantiska inredningsstilen bör du bortse från den minimalistiska inredningstrenden som också råder. Istället bör du dekorera varje liten stol och yta med härliga dukar, dynor, gardiner och annat. Ljusa textilier med spets eller brodyr är avgörande för att skapa den rätta känslan. Hos Laliving.se hittar du allt du behöver för inredning med gårdsromantisk stil, bland annat kuddfodral, överkast, plädar, gardinkappor, förkläden och stolsdynor. Spara inte på krutet utan dekorera med många kuddar och detaljer.

Antika möbler & loppisfynd

Inred med flera antika möbler och prydnadsföremål för att få till den rätta lantliga stilen. Kombinera nya föremål och textilier med loppisfynd. Vaser i olika storlekar, blommigt porslin och gamla möbler har en given plats i alla lantliga hem. Färska eller torkade blommor i vaserna är pricken över i:et. Skaffa gärna runda småbord där du kan ställa vaser med blommor i för ett romantiskt intryck.qusq-lite